פיירי טייל משימת מאה השנים צ’אפטר 208: אהבת קרח + חדשות על פיירי טייל + הפתעה!!!

10
אפריל
2026
מידע אודות Juviii:
"המקום שבו מונחת האדיבות... הוא המקום שבו תמצא את החיוך הכי גדול!!" מעמוד השער של פיירי טייל צ'אפטר 505
מנהלת פרויקטים, מתרגמת, עורכת לשוני, מנקה ומדביקת מנגה, מנהלת סושיאל

אהלן כולםםם

מה שלומכם?? איך היה החג? חגגתם את המימונה? איזה כיף שהפסקת אש סוף סוף, נקווה שהיא תחזיק.

אז… לפני שנגיע לצ’אפטר עצמו…

ארכז לכם את כל חדשות פיירי טייל מהשבוע, ו… תנו לי לגלות לכם סוד? יש לא מעט!

אז כפי שמי שעוקב אחרינו באינסטגרם ונמצא בערוץ טלגרם שלנו כבר יודע… השנה, מציינים 20 שנה למנגה של פיירי טייל מאת הירו מאשימה! הצ’אפטר הראשון יצא במגזין השונן השבועי של יפן בתאריך 2.8.2006. זה אשכרה קרה לפני 20 שנה, שהאנימה האדירה הזו… שאותי הכניסה לעולם האנימה והמנגה ובזכותה גם אני בפאנסאב (מי שעוקב אחרינו כבר הרבה זמן יודע שאני כאן עוד מסוף ימי פיירי טייל ישראל)… הגיחה לאוויר העולם!

אז השבוע, הירו מאשימה התחיל להפיץ הכרזות לכבוד העשרים שנה של המנגה. קודם כל – נפתח אתר (ביפנית) המכיל את כל העדכונים בנוגע לאירועי והדברים המתוכננים לכבוד העשרים שנה.

הדברים שיעניינו אותנו (כי אנחנו לא גרים ביפן…) מהעדכונים הם:

  1. לאחר תשע שנים של הפסקה, כשהצ’אפטר האחרון (545) יצא לאוויר העולם בתאריך 26.7.2017… המנגה חוזרת! המנגה חוזרת עם מיני סיקוואל חדש, שאין לנו עליו עדיין הרבה פרטים. אבל מה אנחנו כאן יודעים? קודם כל – העלילה תהיה סביב דמות מפתיעה (כלומר שזו תהיה דמות צד כלשהי, מעניין איזו ואם זו בכלל דמות מהגילדה? מוזמנים לפתח תיאוריות ולנחש בתגובות), אך אל דאגה – צוות נאטסו עדיין יהיו חלק. :). בנוסף, המנגה עתידה להתחיל לצאת במהדורה הכפולה שמספרה יהיה 37-36 של מגזין השונן השבועי של יפן, בתאריך 5.8.2026 ושהיא כנראה תהיה 2 צ’אפטרים בלבד! מה אנחנו לא יודעים? מה יהיה במנגה הזו.
    ולתוהים – כמובן שנתרגם את זה, ונתרגם את זה בזמן אמת 🙂 זה יעבוד כי זה אמור להיות אחרי תקופת המבחנים שלי של סמסטר ב’. 
  2. הירו מאשימה עושה אירועי החתמה על המנגה של פיירי טייל, בחודש הקרוב זה יהיה רק בתוך מספר ערים ביפן, אבל… בקרוב יכריזו על מקומות ברחבי העולם שהוא יגיע אליהם כדי לעשות אירועי החתמה! הסיכויים לדעתי לצערי שהוא יגיע לארץ יחסית נמוכים, כי הפאנדום לא מספיק גדול בשביל להביא אותו עד לכאן בשביל זה… אבל לכו תדעו. אם במקרה זה יקרה – נעדכן פה 🙂
  3. מגזין השונן השבועי פרסמו סרטון שמסכם את המנגה הראשית מהצ’אפטר הראשון עד לאחרון, עם השיר SNOW FAIRY ברקע! זה פשוט וואו. אנחנו נביא לכם את הסרטון הזה מתורגם בתאריך ה-9.5.2026, בספיישל העשור לקריספי סאב!!! אתם תקבלו בספיישל כמובן עוד כל מיני הפתעות, יש למה לחכות 🙂
  4. סקר הפופולריות השנתי של פיירי טייל במגזין השונן השבועי יצא לדרך ביום רביעי!!! ההצבעה פתוחה עד ה 21.4. הדמות הזוכה תזכה למעמד אקריליק מיוחד בדמותה, שעשרה מצביעים יזכו בו בהגרלה! מי שרוצה לדעת איך להצביע, כי גם אנחנו יכולים להצביע מישראל… הסברתי איך בטלגרם 🙂

והירו מאשימה אמר שזה עוד לא הכל, אנחנו צפויים לקבל עוד הפתעות החודש!!! הלוואי שזה קשור לאנימה, הלוואי. כמובן שנעדכן אתכם בכל דבר חדש!

וכאן, נגמר לו מבזק חדשות פיירי טייל!

עכשיו….

נעבור למנגה!!!

אבל קודם כל, קחו באופן בלעדי לקוראי קריספי סאב, את המנגת בונוס של ווליום 23 של משימת מאה השנים – שלא תורגם לאנגלית עדיין! הוא תורגם על ידי ישירות מיפנית, והבאתי לכם אותו הכי מהר שאפשר! המנגת בונוס לא קשורה לעלילה, אז כל מי שלא עוקב אחרי המנגה גם יכול לקרוא בלי לחשוש מספוילרים 🙂

לחצו עליי כדי לקרוא את המנגת בונוס הקורעת מצחוק!

ועכשיו, לנושא העיקרי שלנו… החלטתי למרות שהצ’אפטר האחרון היה צ’אפטר 127, מההתחלה של גולד אוול… להביא לכם את צ’אפטר 208, הצ’אפטר האחרון שיצא ביפן, מתוך ארק פסטיבל מלך הדרקונים האמיתי!

אז… בגלל שאת כל הצ’אפטרים הקודמים של הארק הקודם לא תרגמתי לכם עדיין, וגם של הארק הנוכחי…

אני חושבת שמגיע לכם קצת ריקאפ, לא?

אז תתכוננו, זה יכיל כמובן ספוילרים כדי שתבינו מה קורה בצ’אפטר שאביא לכם. זה הולך גם להיות יחסית ארוך, כי זה יכסה 80 צ’אפטרים.

אז נתחיל מהארק של גולד אוול. בגולד אוול, שזוהי גילדת אלכימאים, יש שתי אלכימאיות שמכונות האחיות סיגנאריו (אני ורואוס), תזכרו אותן, הן חזקות מאוד והן חשובות להמשך. הם מאתרים את את’נה, ואנחנו לומדים על עברו של ג’לאל ומה שמו האמיתי (זיגריין). הארק מסתיים בכך שהם מצליחים להביס את דרקון הזהב האלוהי, וויירנס.

עכשיו – נעבור לארק הנוכחי, שהוא גם הארק האחרון של משימת מאה השנים!

נשאר לצוות נאטסו רק עוד דרקון אלוהי אחד, שלדרקון הזה יש גם קשר משפחתי (סוג של) לנאטסו – איגניה דרקון האש האלוהי, הבן הביולוגי של איגניל. הם הולכים לאתר עליו מידע, ונתקלים בגילדה אפלה שנקראת פייר אנד פליים, של מכשפים שמשתמשים אך ורק בקסם אש. האחיות סיגנאריו, שאותן ציינתי מקודם, עכשיו גם חלק מהגילדה הזו. את הגילדה הזו איגניה מוביל, המטה שלהם זה הארמון של איגניה. פייר אנד פליים מנסים לקחת את נאטסו להיפגש עם איגניה, אבל הוא מסרב ואז הם חוטפים אותו. כך מתחיל לו הקרב בין פייר אנד פליים לצוות נאטסו. כשנאטסו מגיע לארמון של איגניה, הוא לומד מאיגניה על כך שהוא מתכנן להתחיל את פסטיבל מלך הדרקונים האמיתי, שבמסגרתו כל בני האדם יהפכו לדרקונים. בזמן שאיגניה מגלה לנאטסו על התכנית שלו לבצע את הפסטיבל, פאריס מארת’לנד מופיעה ביניהם, אבל בשונה מפאריס של אלנטיר… היא באמת רעה. אחרי הקרב של איגניל ואקנולוגיה, פאריס מצאה את הזרוע הכרותה של אקנולוגיה, והשתמשה בה כדי להשיג את הכוח של אקנולוגיה, ובנוסף יש לה גם את הקסם השחור של זרף, ויש לה שדים כמו השדים מהספרים של זרף – יש לה שדים מהספרים של פאריס. בהמשך, לאקסוס מגיע לעזר ואז הוא פוגש בחתולת אש שהיא חלק מפייר אנד פליים, ואחרי שהאפי הצליח לגרום לה להבין דברים ולעבור לצד שלהם… לאקסוס מאמץ אותה, סוף סוף גם ללאקסוס יש אקסידית! אני חושבת שעכשיו הקוטל דרקונים היחיד בלי אקסיד זה אריק… נכון? לנאטסו יש את האפי, לוונדי יש את שארל, לגאג’יל יש את לילי, ללאקסוס יש את מיספורטון, לסטינג יש את לקטור ולרוג יש את פרוש. אז כן, אריק הוא היחיד.

בנוסף, כשפאריס מציגה את השדים שלה – אוראשיון שש, אוראשיון סייס עם מרדי מצטרפים לחגיגה ונלחמים בהם, והפעם… זרו, מי שהיה המאסטר של אוראשיון סייס, הוא חלק מאוראשיון שש. כשהדברים מתחילים להראות רע עבור אוראשיון סייס… מירה, ג’וויה ואלפמן מגיעים להצלה. בנתיים, איגניה משתלט על הדרקונים האלוהיים האחרים, ומתחיל להפוך את כולם מסביב לדרקונים. צוות נאטסו מתפצלים כדי לטפל בכל אחד מהדרקונים האלוהיים האחרים, לוסי שניגשת לטפל במרקופוביה, לבסוף אחרי שהיא משחררת אותו מהשליטה של איגניה – היא זוכה במפתח חדש, שלא ציפינו שהיא תקבל, מפתח של דרקון המים האלוהי מרקופוביה. כלומר, שמעכשיו, בכל רגע שהיא תזדקק… היא תוכל לזמן את מרקופוביה! זה פשוט… וואו. אחרי שהם טיפלו בשאר הדרקונים האלוהיים שהם לא איגניה, איגניה התחיל להאיץ את התהליך הפיכה לדרקונים, וגם צוות נאטסו (ארזה, גריי, וונדי, לוסי) מושפעים מזה. ככל שהפסטיבל מתקדם, איגניה מחליט לקרוא גם לשישה דרקונים חדשים, שהם באמת דרקונים אבל כרגע בצורה אנושית. הדרקונים האלה הם בעצם הדרקונים שיצאו משער האקליפס במשחקי הכשף. כולל מאת’רגלייר שעליה רכב רוג מהעתיד.

במהלך הקרב של פאריס ואיגניה ונאטסו, פאריס נכנסת לתוך גופו של איגניה ומנסה להשתלט עליו. אבל, הוא עדיין מצליח לשמור על שליטה ובמקום הוא משתלט על הכוח שלה. אחרי שזה קרה, איגניה משתמש בכוח המשולב של שניהם, נגד המתקפה שנאטסו השתמש בה כדי להביס את אקנולוגיה – ומחסל את נאטסו. זה קרה בצ’אפטר 205, ובנתיים נאטסו עוד לא התעורר. מעניין מתי הוא יתעורר. עכשיו, עברנו לקרב של גריי נגד אחד מהדרקונים שהכרנו כבר במשחקי הכשף – אנקור, דרקון כלא המים. ברגע שגריי לא מצליח להתמודד יותר עם המים, ג’וויה בדיוק מגיעה כדי להציל אותו.בנוסף, ארזה נתקלת במאת’רגלייר ומתחיל גם הקרב ביניהן ומשתמשת בשריון שכנראה יצרה בהשראת ג’לאל – שריון שבעת הכוכבים. בנתיים לוסי ו-וונדי שמנסה להציל את נאטסו נתקלות בעוד דרקון שאנחנו מכירים ממשחקי הכשף – ארת’בילד, דרקון נשמת הסלע. לאקסוס ומיספורטון נתקלים בעוד דרקון שאנחנו מכירים ממשחקי הכשף, לאביה, דרקון כלא החיים (אוקיי… זה נשמע מעניין, כלא החיים? מעניין מה הכוח שלו). הדרקון שנלחם במירה וסוראנו זה סיזר ראנר, דרקון צליל המספריים. במהלך הקרב של ג’וויה וגריי נגד אנקור, גריי מתחיל להרגיש קצת יותר ביטחון כשג’וויה לצידו ואומר לאנקור ש”אתה נגד זו… צמד של קרח ומים.” וכך מסתיים לו צ’אפטר 207!

וואו, איזה ריקאפ ארוך, וקצת מבולגן, אני מודה.

אז מה הולך לקרות? האם איגניה יצליח בתכנית שלו, להשמיד את האנושות ולהפוך את כולם לדרקונים? האם פאריס בסוף כן תצליח לשלוט לגמרי באיגניה? האם נאטסו יצליח להתעורר בקרוב? האם הם יצליחו לנצח את דרקוני האקליפס שעכשיו מכונים “קלאמיטי בלאד”? איך לוסי תשתמש במרקופוביה, והאם זה יקרה בכלל? סוף סוף גריי מודה באהבתו לג’וויה? מה יעלה בגורל צוות נאטסו, לאקסוס, ג’וויה, מירה, אלפמן ואוראשיון סייס? כל זאת ועוד… בצ’אפטרים הקרובים!

אגב, מכינה אתכם… שהצ’אפטר הזה הולך להיות ממש משמעותי בנוגע למערכת יחסים של ג’וויה וגריי. והוא מסתיים בצורה קצת עצובה, אבל מאיך שאני מכירה כבר את הראש… מה שקורה בסוף הצ’אפטר לא ישאר במצב הזה עוד הרבה זמן, אני בטוחה בזה.

עכשיו, אחרי שחפרתי לכם מלאאאאאא…. הגיע הזמן לצ’אפטר!!! רוצוווו לקרוא אותו.

כן, כן… מה שתגיד גריי, תמשיך להכחיששש ~

לצ’אפטר 208 לחצו עליי

עד הפעם הבאה עם סימן של חיבה,
שבת שלום מצוות קריספי סאב!!!